Leidingdetectie in de regio Turnhout

Een lekkage is altijd een vervelend probleem en als dit voorkomt dan kan leidingdetectie de enige oplossing zijn. Leidingdetectie is een grondige manier van het  detecteren van problemen aan een leiding. Wij kunnen deze voor u verzorgen in de regio Turnhout.

Een lek kan zorgen voor blijvende waterschade aan bijvoorbeeld uw parket of muren, en moet daarom zo snel mogelijk worden opgelost. Wanneer het een lek aan de afvoer van bijvoorbeeld de gootsteen betreft, kunt u deze meestal gemakkelijk zelf oplossen.

Bij veel nieuwbouw zijn de leidingen echter in de muur verwerkt, in deze situatie is het een stuk lastiger om het gat te vinden en deze te dichten. In veel gevallen is het namelijk niet meteen duidelijk dat er een lek in een van deze leidingen aanwezig is. Wanneer u een lek vermoedt is het belangrijk dat u snel handelt en ons inschakelt. Wij zijn gespecialiseerd in leidingdetectie en actief in de regio Turnhout.

De volgende aanwijzingen kunnen erop duiden dat u een lek heeft:

  • Uw muren zijn vochtig, met duidelijk voelbare vochtplekken. Behang kan bijvoorbeeld gaan afbladderen of bruin kleuren door een vochtige muur. Ook schimmelplekken duiden op vocht in de muur.
  • De ramen van uw huis beslaan bij een hogere luchtvochtigheid.
  • Vochtige ruimtes worden minder snel warm. Wanneer u merkt dat een bepaalde ruimte in uw huis minder goed verwarmd wordt in vergelijking met de rest, is het mogelijk dat u een lek heeft in dit vertrek.
  • Wanneer parket wordt blootgesteld aan veel vocht, zal het gaan kromtrekken. Houtwerk kan ook gaan rotten. Wanneer u een lek in uw vloerverwarming vermoedt, is het belangrijk om op deze punten te letten.

De meest makkelijke methode om na te gaan of u een lek heeft is om uw watermeter in de gaten te houden, deze hoort niet door te lopen wanneer u geen water verbruikt.

Wanneer u heeft geconstateerd dat u een lek heeft in uw huis, kunt u meteen contact met ons opnemen. Wij staan 24/7 voor u klaar in de regio Turnhout om u meteen van een lekkage te verhelpen. Met behulp van speciale apparatuur kunnen wij het lekkage snel en zonder breekwerk detecteren.

Voor lekkages aan warmwaterleidingen en vloerverwarmingen kunnen wij bijvoorbeeld infraroodtechniek gebruiken, bij koudwaterleidingen gebruiken wij andere meetapparatuur. Zo garanderen wij u dat wij altijd de juiste leidingdetectie kunnen uitvoeren om het meest accurate beeld te geven van de situatie. Wanneer wij deze gegevens hebben, kunnen wij direct overgaan tot actie.

Door de leidingdetectie is alleen een minieme opening benodigd om het lek te dichten, met een kleine camera en professionele middelen kunnen wij doelgericht te werk. Wij werken secuur, met duurzaam resultaat. Uw huis wordt schoon achter gelaten en u betaalt een redelijke prijs.

Dus wacht niet te lang met een lekkage en neem contact met ons op. Wij zijn actief in de regio Turnhout en omgeving voor al uw leidingdetecties. Ook wanneer u een lek vermoedt, maar het niet zeker weet, kunt u ons bellen op 014-733728 voor advies.

Contact formulier

Links